NIEUWS

25-09-17    Terug

Een bankje voor en door de buurt – dat zit altijd goed!


Samen maken we de stad. Dat bleek afgelopen zaterdag 23 september weer tijdens Burendag. Scoutingvereniging Indaba uit Zwolle-Zuid nodigde CDA Zwolle uit om samen een bankje voor en door de buurt over te dragen. Onze Leo Elfers nam de uitnodiging graag aan.

 

Oranje Fonds het geld, de buurt het idee
Scoutinggroep Indaba heeft van het Oranje Fonds subsidie gekregen voor de aanschaf van iets tastbaars voor de buurt. Wijkmanager Serge Westendiep en een actieve buurtbewoner wilden graag een plaats van samenkomst voor de ouderen in de buurt Ittersum. Er was behoefte aan een zitplek voor (senioren)buren in de wijk. Daarom heeft Indaba een picknicktafel laten maken voor de buurt. Een mooie ‘Indaba’ (samenkomplek) voor de buren dus, volgens voorzitter Marco ter Haar.

CDA ondersteunt verenigingen actief
CDA Zwolle werd uitgenodigd voor de symbolische overhandiging. Voorzitter Ter Haar: “We wilden de bank uitreiken aan de buurtmanager en aan CDA Zwolle. Dit vanwege het feit dat het CDA ons als verenigingen goed gesteund heeft in het debat rond oudpapier.” Daarmee verwijst hij naar de vergoeding die verenigingen krijgen voor het inzamelen ervan. Dit dreigt weg te vallen door een andere inzamelingsvorm door de gemeente.

Waar vind je het bankje?
Wybo Terpstra Meubelvormgeving (uit Zwolle) heeft een prachtige robuuste picknicktafel gemaakt. Deze wordt in de buurt rond de Thorbeckelaan geplaatst, zodat buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten. Binnenkort is hij te vinden aan de Nieuwe Deventerweg (tegenover de apotheek) als testplek.

Scouting in Zwolle Zuid leeft!
Bij Scoutinggroep Indaba zijn scouts elke week hartstikke actief bezig met allerlei scoutingactiviteiten. Je kunt bij Scouting klimmen, zingen, knopen leggen, speuren, abseilen, pionieren en ga zo nog maar een tijdje door. Kijk maar eens op onze website wat we de afgelopen tijd gedaan hebben.