NIEUWS

09-02-18    Terug

CDA Zwolle lanceert Het (ge)Woonmanifest


Voor CDA Zwolle is wonen een basisbehoefte. In het (ge)Woonmanifest doet de partij voorstellen voor een betere en eerlijkere woningmarkt. De gekte op de woningmarkt wordt namelijk groter. Huizenprijzen schieten op steeds meer plaatsen door het plafond en nieuwe woningen worden te langzaam bijgebouwd.

Het (ge)Woonmanifest gaat voor een woningmarkt met kansen voor jonge gezinnen en mensen met gewone inkomens. Een woningmarkt waar bieden onder voorbehoud door particulieren mogelijk is, waarmee ook de leefbaarheid en sfeer van een wijk behouden kunnen worden.

Meer betaalbare (huur)woningen in Zwolle

In haar verkiezingsprogramma roept CDA Zwolle ook al op tot het bouwen van meer betaalbare (huur)woningen, ook in de kernen rond Zwolle. Ze pleit voor meer woningbouw in het segment net boven de sociale huurgrens. Zodra er meer koopwoningen in de prijsklasse van globaal €160.000 tot €240.000 op de markt komen, ontstaat vanzelf meer doorstroming.

Doe de Woonquiz
CDA Zwolle werkt samen met andere CDA-afdelingen om de woningmarkt eerlijk te maken. Inmiddels hebben 25 lokale afdelingen het manifest ondertekend. De CDA-Tweede Kamerfractie ondersteunt hun initiatief. Op weg naar oplossingen om te komen tot een betere woningmarkt. Via een Woonquiz kan iedereen zelf testen, hoe groot de kans is om een woning te bemachtigen, en wat het CDA daarin voor de kandidaatkoper kan betekenen.

=> Bekijk ons (ge)Woonmanifest